VÄRDERINGAR

Värderingar

Det finns olika typer av värdering och de delas främst in i begreppen för- och eftervärdering.

Eftervärdering
innebär att man värderar ett föremål som en blivit av med. Detta sker oftast via ett försäkringsbolag efter påbörjade ärenden. Vid dessa ärenden krävs alltid underlag enligt försäkringsbolagens villkor. Observera att vi endast ansvarar över värdering av föremål, ej utbetalningar etc.

Förvärdering
innebär att man får ett värde på ett föremål som man äger. Detta kan göras inför exempelvis en försäljning men vi kan även hjälpa till inför ett inköp av en produkt om du som kund är osäker på prissättningen eller äkthet. Intygen kan även införskaffas i förebyggande syfte för att stärka trovärdighet vid eventuell förlust. Den här typen av värdering är den som riktar sig direkt till privatpersoner.

För all värdering önskas underlag som anpassas efter vad just ni vill ha hjälp med. Detta kan innefatta foto, kvitto/kontoutdrag, beskrivning av produkt och vid certifikat även personlig information som namn etc. Vi kommer vid en förfrågan att be om de underlag som anses nödvändiga för det specifika ärendet.

Vi erbjuder förvärdering i tre olika kategorier:

Äkthetsbedömning
Här bedömer våra värderare endast om föremålet är äkta eller oäkta.

Värdering
Här bedömer våra värderare vad föremålet är värt.

Certifikat
Här gör våra värderare en mer grundlig bedömning om skick, värde och äkthet. Certifikatet innefattar även utöver det en detaljerad beskrivning av föremålet.
(+ värdering tillkommer med 195:-)

I och med att marknaden till stor del styrs av efterfrågan och tillgänglighet kan värdet variera märkbart från köptillfälle till nutid, från föremål till föremål – och en professionell värdering kan därför vara nödvändig.  

Våra värderare har hög kunskap och är väldigt måna om att ge kunden en så rättvis värdering som möjligt utifrån dessa faktorer. All värdering utförs av förordnad värderingsman. Förordnandet är utsett av Sveriges handelskamrar.

Vi jobbar mot både privatpersoner och företag. 
All förfrågan sker via vårt kontaktformulär